Live betting är en mycket populär spelform. Här använder man sig av live odds istället för fasta odds. Dessa odds ändras hela tiden beroende på hur till exempel matchbilden ser ut. Det betyder att du satsar medan till exempel en hockeymatch pågår och på sätt har större möjlighet att vinna än om du spelar på vanligt odds, där alla insatser görs innan hockeymatchen börjar, eftersom du i live betting ser hur matchen utvecklar sig. Odds på live betting är lägre än vanliga odds, men möjligheten att vinna är som sagt större. De allra flesta betting bolag erbjuder möjligheten att spela på live betting. Ofta kan man göra detta samtidigt som man ser på den matchen man vill spela på genom live streaming på någon av alla de online betting sajter som finns tillgängliga. Det mest spännande sättet att spela på live betting är inte att se på live streaming, utan att man befinner sig live på den fotbollsmatch eller liknande som man vill satsa på. De allra flesta bettingbolag erbjuder möjligheten till live odds direkt från mobila enheter, antingen genom en mobilanpassad sajt eller via speciella betting-applikationer som många bettingbolag har utvecklat. På det sättet kan man göra sina satsningar var man är och när man vill.

Så här fungerar live betting

När du spelar med live betting betyder det att du till exempel kan satsa på en match hela tiden som den spelas och det finns många olika kategorier som man kan satsa på. Förutom vem som kommer att vinna matchen kan man även spela på vilket lag som kommer att göra första målet, vem som kommer att vinna första halvlek, vilken spelare som kommer att göra första målet och hur stor målskillnaden kommer att vara vid matchens slut. Du kan spela på live betting antingen på din dator eller på din mobila enhet. Det är en bra idé att du redan innan till exempel matchen börjar har valt på vilken live betting sajt du vill spela hos och även sett till att de erbjuder live streaming, så att du kan följa matchen i direktsändning antingen på din dator eller på din mobila enhet. Det är dock viktigt att se till att du redan har pengar på ditt bettingkonto innan du har tänkt spela, även om det bara tar några få minuter att göra en insättning. Dessa minuter kan vara avgörande för dig, så det gäller att vara väl förberedd.

Olika former av odds på live betting

Det är viktigt att veta att det finns olika sätt som bettingbolag skriver ut hur oddset ser ut när man spelar på live betting. I Sverige är det vanligast att man använder sig av så kallade decimalodds. Det kan till exempel vara att oddset för att lag A vinner är 2.5 gånger pengarna. Det vill säga att om du satsar 100 kr på live odds och lag A vinner får du utbetalt 250 kr.

En annan form av odds är bråkodds. Istället för att det står att oddset är 2.5 står det 2½ . Den sista oddsformen som man ibland kan hitta på svenska betting sajter är +odds eller -odds, vilket även kallas för amerikanska odds. Ett +odds visar hur mycket pengar du vinner om du satsar 100 kr och ett -odds visar hur mycket pengar du behöver satsa för att vinna 100 kr. Många bettingbolag erbjuder dig möjligheten att själv välja vilken form av odds du vill använda dig av då du spelar på live betting.

Fördelar med live betting

Det är betydligt lättare att vinna då du spelar på live betting jämfört med vanliga odds som du måste lägga innan till exempel en match börjar. När du spelar med live odds har du möjlighet att göra olika satsningar så länge till exempel fotbollsmatchen pågår. Du kan bland annat satsa på vilket lag som vinner, men du kan ofta även satsa på vilket lag som kommer att göra nästa mål eller med hur många mål ett lag kommer att vinna. Detta kan du göra medan du ser matchen i realtid på din favorit online bettingsajt. Det är dock viktigt att komma ihåg att även om allting pekar på att det laget du har satsat på kommer att vinna är ingenting avgjort innan du hör slutsignalen, så gör därför inga dumdristiga live satsningar som du inte har råd att förlora.

Slutsats

När du spelar med live betting betyder det att du spelar med live odds. Dessa odds ändras hela tiden beroende på hur matchbilden ser ut. De allra flesta bettingbolag erbjuder möjligheten att spela med live betting. Ofta finns det även live streaming av den match som du spelar på. Om en bettingsajt inte erbjuder live betting kan det vara en bra idé att leta efter ett nytt bolag och spela hos, då detta spelsätt är mycket mer spännande och det finns större möjligheter att vinna. Det är dock viktigt att du inte spelar med pengar som du inte har råd att förlora, då inget resultat är slutgiltigt innan du till exempel har hört slutsignalen.